20200226_130019

אני מתה על פרג. כמה שיותר פרג – ככה יותר טוב. הבצק באוזני המן ובעוגות פרג (כמו הבייגלי ההונגרית המפורסמת) – מיותר לגמרי מבחינתי. אז לכבוד פורים, החלטתי לסלק את הגורם המפריע ולהכין ממתק שהוא שיר הלל לפרג. קראתי לזה טראפלס כי ככה זה נראה, אבל השוקולד כאן הוא רק ציפוי דק ללב הפרג השחור.

את המתכון הרכבתי משני מתכונים – הראשון הוא המתכון של סבתא שלי למלית הפרג של הבייגלי והשני הוא מתכון של סוזי מילר לנקניק פרג.

הכמות שיוצאת היא קטנה למדי, אז אתם מוזמנים להכפיל אותה פי כמה וכמה.

כ-35 טראפלס קטנים
25 גר' חמאה
50 גר' סוכר
60 מ"ל חלב
30 גר' גלוקוזה
125 גר' פרג טחון
2 כפות סולת
מעט זסט לימון (אם אתם אוהבים)
2 כפות של צימוקים קטנטנים (currants) או צימוקים רגילים חתוכים לרבעים
רום או מים להשריית הצימוקים
200 גר' שוקולד לבן
הכנה:
שמים את הצימוקים בקערית קטנה, יוצקים עליהם רום או מים כך שהם מכוסים הנוזל ואז מוסיפים עוד קצת. מחממים במיקרו ל-30 שניות, מוציאים, מחכים חצי שעה ומסננים.
מערבבים את החלב, החמאה, הסוכר והגלוקוזה בסיר ומרתיחים.
מוסיפים את הפרג ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כמה דקות, עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מקבלת מרקם של דיסה כבדה שניתן לעצב אותה לצורות.
מכבים את האש, מוסיפים את הסולת ומערבבים. לאחר שהיא נבלעת, מוסיפים את הזסט ואת הצימוקים ומערבבים שוב.
מחכים שהתערובת תתקרר לטמפרטורת החדר ולאחר מכן מגלגלים ממנה כדורים קטנים, בערך בגודל של דובדבן גדול.
מעבירים את הכדורים למקרר להצטננות מוחלטת.
ממיסים את השוקולד, מגלגלים בו את כדורי הפרג, מניחים אותם על צלחת רחבה או מגש מצופים בנייר אפיה ומחכים עד שהשוקולד מתקשה. אני מעדיפה להמיס את השוקולד בשתי נגלות, 100 גר' בכל פעם.

– הגלוקוזה הכרחית למתכון, כי בלעדיה התערובת תהיה יבשה מדי. אפשר להחליפה בסירופ תירס או בדבש, למרות שבאופן אישי, אני לא אוהבת את השילוב של פרג ודבש.

20200226_131119