51832527_2327740487446830_4829485124267540480_n
Happy Fourth of July, y'all! לכבוד יום העצמאות האמריקאי, קבלו שדרוג כחול-לבן-אדום שמפגיש בין כריך חמאת בוטנים וריבה, שהוא אחד הכריכים הכי בסיסיים ואהובים באמריקה לבין טרפת הטיגון העמוק הכה אמריקאית. הכריך נטבל בבלילת פנקייק ומטוגן והתוצאה היא קסם. קסם שמנוני ומשמין, אבל עדיין – קסם.

הפעם הראשונה שאכלתי כריך כזה היתה במהלך רואד טריפ בחגורת התנ"ך, בעיקר טנסי ומיזורי. למה חגורת התנ"ך? שאלה מצויינת. הרי מה כבר יש שם? חול, כולרה, תירס, חזירים וכנסיות. אבל מלבדם, גרה שם המשפחה של חברה טובה שלי, ובאחת הפעמים שהיא נסעה הביתה הצטרפתי אליה וטיילנו כמה ימים בליבו של המידווסט. זו היתה חוויה נהדרת – לחוות את אמריקה האמיתית, או אולי, ליתר דיוק, לחוות עוד צד אחד של אמריקה האמיתית. לא ניו יורק, לא די.סי., אלא כל מיני עיירות שכוחות אל כמו באקסנורט, טנסי.

גולת הכותרת מבחינתי היתה הפארק הלאומי גרייט סמוקי מאונטיינס, שגם היה יפהפה וגם אפשר לנו לראות דובים בטבע, כולל דובות עם גורים. הייתי צריכה להחזיק את עצמי לא למהר לעברם ולמעוך אותם בחיבוק אמיץ. מסתבר שזה לא כל כך מומלץ, כי הדובות לא מעריכות את זה במיוחד. היו לנו עוד המון הרפתקאות בדרך, היינו בנאשוויל וביקרנו בשחזור של הפרתנון ובהיכל התהילה של מוזיקת הקאנטרי, שם שמעתי לראשונה את השיר המלבב הזה; בממפיס היינו בגרייסלנד ובכנסיה מוזרה שהקימה את פסל החירות בחצר והרעיפה עליו סממנים יודאו-נוצרים; היינו בבראנסון, מיזורי, עיר השעשועים של המידווסט, שבה יש שפע אטרקציות תיירותיות ובסילבר דולר סיטי, פארק שעשועים wholesome, שלמרבה השמחה היה בו פסטיבל בלוגראס והמון אוכל מטוגן. לדעתי הייתי היהודיה היחידה בכל הפארק, ורוב הסיכויים שגם הייתי הלא אמריקאית היחידה מבין המבקרים שם. וכולם היו כל כך כל כך נחמדים! טסתי בחזרה מסיינט לואיס, אז גם עצרתי בקשת השער ובמוזיאון שמתחתיה.

6-8 פרוסות דקות של חלה, ללא הקשה
חמאת בוטנים
ריבה
שמן לטיגון
לבלילת הפנקייק (המתכון לקוח מכאן):
90 גר' קמח
כפית אבקת אפיה
1 כף סוכר
קורט מלח
1 ביצה
40 גר' חמאה מומסת
150 מ"ל חלב
להגשה:
קצפת, גלידה, פירות
הכנה:
טורפים את הביצים, מוסיפים את החמאה ואז את החלב. מערבבים לחוד את החומרים היבשים ומנפים אותם לתוך התערובה הרטובה. מערבבים לבלילה אחידה ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
בינתיים מכינים כריכים מפרוסות החלה, חמאת הבוטנים והריבה.
יוצקים למחבת שמן בערך בגובה של בערך 1.5 ס"מ ומחממים אותו.
טובלים כריך בבלילת הפנקייק מכל צדדיו, מרימים למעלה לכמה שניות כדי שהעודפים יטפטפו בחזרה לקערה. מעבירים בזהירות את הכריך למחבת ומטגנים משני הצדדים. במידת הצורך, אפשר גם לטגן את היקף הכריך.
מעבירים לצלחת וסופגים עודפי שמן במגבת נייר.
מגישים חם, עם איזה תוספות שרוצים.

מודעות פרסומת