51105727_2320243958196483_6200799196115632128_n

דאקוס הוא אחד ממתכוני הבסיס של המטבח של כרתים. בארץ נוטים להגדיר אותו כברוסקטה יוונית, אך לא כן הוא הדבר. דאקוס, בניגוד לברוסקטה, אינו מתבסס על פרוסות לחם קלויות אלא על פכסמי שעורה אפויים פעמיים – כמו ביסקוטי, אבל לא מתוק. המילה היוונית לקרקר הזה היא פאקסימאדי, ומן הסתם ממנה הגיעה המילה פכסמים לעברית. על הפכסמים הללו עורמים עגבניות (מגוררות או חתוכות לקוביות קטנות), פטה, זיתים ואורגנו. הנה, למשל, תמונה של דאקוס ממסעדה אתונאית מעולה שמגישה אוכל כרתי נפלא:
51144446_2320239054863640_1609555877692440576_n
לא נראה לי שאפשר להשיג בארץ את פכסמי השעורה המקוריים, אבל לשבדים יש קרקרים די דומים שאפשר להשתמש בהם לצורך העניין וניתן לרכוש אותם, בין השאר, בסניפי איקאה.

פכסמים
עגבניות (עגבניה בינונית אחת מספיקה בערך ל-4 פכסמים שבדים כמו אלה שבתמונה)
שמן זית
מלח
פטה מפוררת
זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לפיסות
עלעלי אורגנו (אפשר גם אורגנו יבש)
הכנה:
מגררים את העגבניות על פומפיה גסה (כמו לג'חנון). מעבירים את העגבניות למסננת מתכה דקה וממתינים כמה דקות, עד שהנוזלים מתנקזים.
מערבבים את העגבניות עם מעט שמן זית ומעט מלח – לא יותר מדי, שהרי הפטה מלוחה.
כ-10 דקות לפני ההגשה, מערימים על הפכסמים עגבניות מרוסקות ומוסיפים זיתים, אורגנו ופטה.

לחלופין, אתם יכולים לקחת את המרכיבים הנ"ל, לחתוך את העגבניות, לשבור את הפכסמים, להוסיף מלפפונים קצוצים ולקבל את הגירסא היוונית לפנצנלה.

20190129_212429

מודעות פרסומת