51185580_2325673030986909_8096847448493785088_n

לפני מספר שנים בפילדלפיה, יצאתי עם כמה חברים לתור את העיר. בעצתה של חברה מקומית, הלכנו לפאב בשם Eulogy, ושם אכלתי מה שהאמריקאים קוראים לו grilled cheese sandwich, שבתכלס זה טוסט גבינה שבמקום להכינו בטוסטר בסגנון עדות המשולשים, מטגנים אותו. בניגוד לסנדוויצ'י גבינה צלויה שאכלתי במקומות אחרים, הוא נעשה מלחם מחמצת משובח, הכיל בתוכו כמות נדיבה של גבינת בורסן והיה מצויין. הפאב נסגר מאז, אבל זכר הסנדוויץ' לא ימוש מזכרוני לעד. הרבה זמן חשבתי לעשות הומאז' לאותו סנדוויץ', עד שבאה לי המחשבה להכין לחם מטוגן ממולא בבורסן. אז ניסיתי וזה יצא טעים ומושחת במיוחד. יש מצב שאוסיף את זה לרשימת הארוחה האחרונה שלי.

למנה אחת
2 פרוסות דקות של חלה מאתמול או שלשום
רבע או חמישית חבילת בורסן בטמפרטורת החדר (אני מעדיפה את זו עם השום ועשבי התיבול)
1 ביצה
1.5 כפות חלב
מלח
שמן לטיגון
הכנה:
טורפים את הביצה, החלב והמלח בצלחת גדולה מספיק להכיל פרוסת חלה.
מכינים סנדוויץ' מהחלה והבורסן.
יוצקים למחבת שמן בגובה של 1-2 ס"מ. השמן אמור להיות עמוק מספיק בשביל להגיע עד לחצי מגובה הסנדוויץ'. מחממים את השמן.
טובלים את הסנדוויץ' בבלילה, ממתינים כמה שניות, הופכים בזהירות וטובלים את הצד השני וממתינים עוד כמה שניות. מוודאים שכל הצדדים נטבלו בביצה.
מעבירים למחבת ומטגנים. אם נשאר מהביצה, אתם יכולים לזרזף אותה באיטיות על הסנדוויץ' ובעזרת כף או מזלג "לשפשף" אותה לתוך החלה, כדי שתיספג בה.
אחרי שהצד הראשון הזהיב, הופכים את הסנדוויץ' בזהירות ומטגנים את הצד השני.
מוציאים מהמחבת וסופגים עודפי שמן עם נייר מגבת.

מודעות פרסומת