38509182_2208418722712341_551594059890688_n

הופ הופ טרללה, עוד יום הולדת לאחיין מהמם מישמש ובא והלך. הפוסט הזה היה אמור להתפרסם ביום שלישי, אבל עקב נסיבות שאינן תלויות בי, אלא בכבל החשמלי הקפריזי של הלפטופ שלי, הוא מתפרסם היום באיחור קל. אבל אני בטוחה שאחיין, מעצם היותו נער מדהים ונפלא, ייסלח לי. בסביבות דצמבר, כשחשבתי על הרעיון להמציא עוגות יום הולדת לאחיינים שלי והחלתי לתחקר אותם, בעוד שאחיינית שיתפה פעולה וזרמה איתי, הוא סירב להבין למה אני מתכננת לו עוגת יום הולדת כמה חודשים מראש, אבל בסוף הוא התוודה שהקינוח האהוב עליו הוא פבלובה ואמא שלו הוסיפה שפירות יער בכלל זה משהו שהוא נורא אוהב.

אז אוקיי, פבלובה. מה הלאה? במשך הרבה זמן הרעיון היחידי שעלה לי בראש היה Eton Mess, קינוח בריטי של קצפת, שברי מרנג ופירות מעורבבים בבלגן גדול וטעים. אבל זה היה פשוט מדי וגם יש מספיק מתכונים כאלה בעברית. בסוף באה ההארה – טארט פטל אדום – בסיס של עוגיות חמאה טחונות, קרם פטל ומעל קישוטים שיורכבו מכל מרכיבי הפבלובה – קצפת, מרנגים ופירות יער. התבססתי על המתכון שלי לטארט פסיפלורה או לימונענע ואת המתכון למרנג לקחתי מפיית העוגיות, שכתבה מדריך שלם (ומצויין) בנושא.

את המרנגים קישטתי באבקת פטל מיובש בהקפאה. לא חיוני, אבל מוסיף טעם והרבה צבע. כמות המרנגים שתתקבל תהיה גדולה בהרבה ממה שצריך לקישוט הטארט, אז בעצם אתם מקבלים שני קינוחים במאמץ של אחד!
למרבה הצער, הארגמן המרהיב של מחית הפטל, אחרי שעורבב עם יתר חומרי המלית, הפך לורוד מבאס, אז כתוספת צבע וטעם, הוספתי שכבה דקה של ריבת פטל אחרי האפיה. הבעיה העיקרית היתה שלא מצאתי פטל אדום טרי. גם פטל אדום קפוא לא מצאתי, אז קניתי שתי שקיות של פירות יער מעורבים קפואים, בתקווה שאמצא שם פטל אדום לקישוט. מה חבל שא' – בשתי השקיות יחד היו שישה פטלים אדומים וב' – הם היו מעוכים ואומללים למראה. אז במקום פטל, השתמשתי בדומדמניות שמהן היה בשפע ושעוברות הקפאה בצורה הרבה יותר מוצלחת.
.
אז המון המון מזל טוב, ילד! אני אוהבת אותך מאוד מאוד מאוד וכמו שהבטחתי לאחותך, אני מבטיחה לך – מתישהו אופה לך את הטארט הזה!

לטארט:
250 גר' עוגיות חמאה טחונות דק
85 גר' חמאה מומסת
פחית (כ- 400 גר') חלב מרוכז ממותק
4 חלמונים
½ כוס מחית פטל אדום
למרנגים:
כ- 135 גר' חלבוני ביצה, בטמפרטורת החדר
קורט מלח
120 גר' סוכר
150 גר' אבקת סוכר
חופן או שניים של פטל אדום מיובש בהקפאה (אופציונלי)
לקישוט:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
מעט פירות יער – מה שיש או מה שבא
הכנה:
מערבבים את פירורי העוגיות והחמאה ומרפדים בתערובת את התחתית והדפנות של תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. אופים 15 דקות ב- 180°. מקררים לגמרי.
מערבבים היטב את מחית הפטל, החלב המרוכז והחלמונים, יוצקים לקלתית ואופים 15-25 דקות ב- 160° עד שהטארט יציב אבל מרכזו רוטט מעט אם מנענעים את התבנית.
מוציאים ומקררים.
אם אתם מכינים את המרנגים אחרי אפיית הטארט, שנו את התנור למצב טורבו, הורידו את הטמפרטורה ל- 80° והשאירו את דלת התנור פתוחה לכמה דקות, כדי לקרר אותו.
מקציפים את החלבונים והמלח כדקה או שתיים לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך הקצפה, וממשיכים להקציף למרנג נוקשה, כזה שאם אתם הופכים את הקערה, הוא נשאר במקום ולא זז או זע. פיית העוגיות כותבת 12 דקות, לי זה לקח פחות זמן.
בעזרת כפיות (רצוי קטנות) מזלפים נשיקות מרנג קטנטנות על פני שתי תבניות מרופדות בנייר אפיה, בערך בגודל של דובדבן גדול. לא צריך להשאיר מרווחים גדולים בין המרנגים, משום שהם לא יתפשטו באפיה.
מניחים במסננת מתכת דקה חופן פטל מיובש בהקפאה, ואז דוחפים/משפשפים אותו מבעד לרשת מעל המרנגים, על מנת לצבוע אותם בזהרורי פטל אדומים.
אופים את המרנגים בתוכנית טורבו ב- 80° כשעתיים – שלוש, עד שהם מתייבשים לגמרי ונפרדים בקלות מנייר האפיה.

לפני ההגשה, מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה, מערימים אותה על הטארט ומקשטים במרנגים ובפירות יער. מכיוון שהלחות שבקצפת לא תעשה טוב למרנגים, תיאלצו או לקשט את הטארט ממש לפני ההגשה, או להקפיא אותו.

 

מודעות פרסומת