אננס 2

מכל מאות בלוגי האוכל הישראליים וריבוא מתכוניהם, אחד המתכונים שאני הכי אוהבת הוא זה של אורז מטוגן מהבלוג פתיתים. מדובר במתכון שלוקח כמה חומרים שנמצאים בדרך כלל בכל בית ובמינימום מאמץ משדרג להם את האם-אמא. לפני כחצי שנה, ביקרתי במסעדה תאילנדית מוצלחת, שתקועה לה באמצע השומקום במרילנד, לא רחוק מעיר הפרזות פרדריק, שאין שום סיבה שמישהו שאין לו שם קרובי משפחה יגיע לשם. אני עברתי שם אך ורק כדי לאסוף את הדברים שלי שאוחסנו במרתף של הגיס של טים. על הדרך, נכנסנו למסעדה והזמנו המון דברים והכל היה מצויין, אבל מנה של אורז מטוגן עם אננס התגלתה כמוצלחת מאוד וכוריאציה מעניינת על האורז המטוגן הרגיל, כך שהייתי חייבת לשחזר אותה, כי לא היה שום סיכוי שאגיע למסעדה הזו שוב בעתיד הקרוב לעין (או הרחוק למדי. כאמור, מדובר בחור).
אז היה לי את מה שנכתב בתפריט של המסעדה לגבי המנה ובאינטרנט מצאתי כמה מתכונים לאורז מטוגן עם אננס, שלא יצאו כל כך מוצלחים. בכולם, לדוגמא, השתמשו באבקת קארי, שנתנה לכל העסק טעם של תבשיל אורז מהיר של קנור. אז החלטתי להתבסס על המתכון של פתיתים ולשנות אותו בהתאם לצורך. מלבד זאת, החלפתי את אבקת הקארי במשחת קארי צהובה וזה התברר כרעיון נהדר ששדרג את המנה פלאים.

ההכנות עלולות לקחת מעט זמן, אבל הטיגון די מהיר, אז הקפידו להכין את הכל מראש בצלוחיות או קעריות, שיהיה קרוב ומוכן לשימוש.

3 כפות רוטב סויה
¾ כפית משחת קארי צהובה
שמן לטיגון
1 בצל קצוץ דק
1 גזר מגורר
כ-500 גר' אננס משומר, טרי או קפוא ומופשר
¼ כוס צימוקים כהים (עדיף קטנים)
1.5-2 כוסות אורז ארוך (פרסי, יסמין, בסמטי וכד') מבושל וקר, רצוי מלפני יום או יומיים, מפורר היטב
3 ביצים טרופות
3-4 שיני שום קצוצות דק
1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
¼ כוס קשיו קלוי ומלוח, קצוץ
עלי כוסברה
הכנה:
מערבבים בקערית את רוטב הסויה ומשחת הקארי לתערובת אחידה.
במחבת נון סטיק גדולה מטגנים את הבצל ב- 2-3 כפות שמן להזהבה. מוסיפים את הגזר, מטגנים עוד כמה דקות ואז את האננס והצימוקים ומטגנים עוד כמה דקות. אפשר גם לחכות עד שהאננס מתחיל להיחרך.
מעבירים את תכולת המחבת לקערה.
מחממים במחבת 2-3 כפות שמן וכשהוא ממש חם מוסיפים את האורז ומטגנים היטב תוך ערבוב, 3-5 דקות, עד שהאורז מתחיל להזהיב ו/או להפוך לפריך. דוחפים את האורז כך שנוצר שטח פנוי במחבת, יוצקים לתוכו את הביצים ומתחילים לקשקש אותן במחבת ולערבב אותן עם האורז, עד שהביצים מוכנות, מפוררות ומעורבבות היטב באורז.
שוב מפנים חלק מהמחבת ויוצקים לתוכו כף שמן, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים ומטגנים כחצי דקה ואז מערבבים עם האורז. מוסיפים את תערובת האננס, מערבבים, יוצקים את תערובת הסויה והקארי ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לצלחות או לכלי הגשה ומפזרים על האורז עלי כוסברה וקשיו.

לגירסא פשוטה יותר של אורז מטוגן, כזו שאפשר להכין מהר בסופו של יום מפרך, ותרו על הבצל-גזר-אננס-צימוקים וגם על הכוסברה והקשיו. במקום, השליכו למחבת, לפני הוספת הביצים, חופן או שניים של גרגירי תירס ואפונה קפואה מופשרת. והכי חשוב, אל תוותרו על משחת הקארי הצהובה!

מודעות פרסומת