10.5 - Copy

כפי שכבר כתבתי (והדגמתי) בעבר, אני מאוד מחבבת קינוחים חמצמצים ועל כולם עלה השילוב הכה ישראלי של לימון ונענע. אפיתי כבר עוגיות לימונענע ועכשיו יעלה ויבוא טארט הלימונענע המושלם, שהכנתי על פי המתכון של טארט הפסיפלורה שלי. יצא טעים למות.

250 גר' עוגיות לוטוס מרוסקות דק
85 גר' חמאה מומסת
פחית (כ- 400 גר') חלב מרוכז ממותק
4 חלמונים
½ כוס מיץ לימון
1 כף זסט לימון
כוס עלי נענע
לקישוט:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
מעט עלי נענע קטנים
לקליפות לימון מסוכרות:
1 לימון
½ כוס סוכר (ועוד מעט סוכר לגלגול)
½ כוס מים
הכנה:
מערבבים את פירורי העוגיות והחמאה ומרפדים בתערובת את התחתית והדפנות של תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. אופים 15 דקות ב- 180°. מקררים לגמרי.
טוחנים ביחד את המיץ ואת הנענע, עד שהנענע נקצצת עד דק.
מערבבים היטב את המיץ והנענע עם הזסט, החלב המרוכז והחלמונים, יוצקים לקלתית ואופים 15-18 דקות ב- 160° עד שהטארט יציב אבל מרכזו רוטט מעט אם מנענעים את התבנית.
מוציאים ומקררים.

בעוד הטארט מתקרר, אתם יכולים להכין את קליפות הלימון המסוכרות. מקלפים את הלימון בקולפן, רצוי רק את השכבה הצהובה. חותכים את הקליפות לרצועות ארוכות. מבשלים את הסוכר והמים לרתיחה, מכניסים פנימה את קליפות הלימון ומבשלים כ- 10-15 דקות, עד שהקליפות מתרככות. מעבירים את הקליפות למסננת (מהסירופ אפשר להכין גזוז). משאירים את הקליפות במסננת 15 דקות. מעבירים לקערית עם סוכר ומגלגלים בו את הקליפות, עד שכולן מצופות היטב. משאירים אותן באוויר הפתוח, ללא מכסה, במשך שעה, על מנת שיתייבשו.

לפני ההגשה, מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה, מערימים אותה על הטארט ומקשטים בעלי נענע וקליפות לימון מסוכרות.