1.5
האי היווני תאסוס הוא אויבי המושבע. באמת שלא עשיתי לו כלום, ואני עדיין חושבת שמדובר באי מקסים ויפה, אבל היומיים ששהיתי בו היו רצופים אסונות ומפחי נפש, עד כדי כך שאין שום ספק שהיתה יד מכוונת בעניין ואני די בטוחה שזה האי עצמו. זה התחיל בנשיכת שחף כשהיינו על המעבורת לאי, שתי עקיצות דבורים, ונפילה ארוכה ביותר במורדותיו התלולים של האקרופוליס שנעצרה בתוך שיחים קוצניים, שבגללם הרגל שלי נראתה כאילו היתה מעורבת בקרב עם פומפיה והפסידה בענק. ולזה יש להוסיף את זה שפול הצליח לדרוך על קיפוד ים ולחטוף זיהום ברגל ואת ארוחת הערב אליה הלכתי עם כמה חברים. לקחנו מונית כדי לנסוע לעיירה הררית שבה מוגשים, על פי הלונלי פלאנט, המעדנים המקומיים של תאסוס. מה חבל שאחרי שהגענו לשם גילינו שהמעדן המקומי הוא עז. פשוט חתיכה של עז, כמעט לא מעובדת, עם גידים, סחוסים ומה שזה לא יהיה (יש מצב שראיתי שם גם עין) בתוך מרק. מעבר לעז, לא היה יותר מדי היצע לאנשים שמעדיפים את האוכל שלהם נטול גידים ועיניים, אבל היה גיגנדס, וזה מה שאכלתי, בתוספת לחם יבש ומבאס.

גיגנדס זה שעועית לבנה ענקית, בובעס ביידיש, שמבושלת ברוטב עגבניות ותועפות שמן זית. זו לא מנה מהודרת או אנינה, סתם משהו טעים וממלא. עוד יתרון שלה הוא שהגירסאות שבאות מקופסאות שימורים הן לא רעות בכלל. בשנה הראשונה ביוון, כשיצאנו לטיולים ארוכים ברחבי יוון, תמיד חיכו לי בחדר קרקרים וקופסת שימורים של גיגנדס, כי ברוב המקרים היינו חוזרים מאוחר בלילה ולמרות שהחברים שלי היו ועודם אנשים נהדרים, אחרי טיולים אינטנסיביים של 10-14 ימים שבמהלכם כמעט ולא היה לי רגע לבד עם עצמי, בדרך כלל הייתי יורדת מהאוטובוס במוד של "שונאת את כולכם, תמותו אמן" ומסתגרת בחדר שלי, לקצת alone time נחוץ מאוד. ושוב, מדובר באנשים מקסימים ומלבבים, אבל כפי שאמר קוהלת, עת להשתרך בדרכים עם עוד 25 איש ועת להסתגר בחדר ושימות העולם.

המתכון, בכמה שינויים, לקוח מפה וכבר הכנתי אותו כמה פעמים. הוא מצויין לארוחה לא מחייבת, עם לחם ופטה, או אפילו בפיתה.

IMG_6371 - Copy
400 גר' שעועית בובעס, שהושרתה בהרבה מים למשך הלילה
½ כוס שמן זית
5 שיני שום קצוצות
בצל גדול קצוץ
3 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
½ כוס מים חמים
800 גר' עגבניות מרוסקות
כפית אורגנו
מלח
הכנה:
מסננים ושוטפים את השעועית. מעבירים לסיר גדול, מכסים במים, מתבלים במלח ומרתיחים. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45 דקות עד שהשעועית רכה אבל לא מבושלת לגמרי. מסננים.
לקראת סוף הבישול, מערבבים בתבנית את השמן, הבצל, הגזר והשום ואופים ב- 180° עד שהירקות מתרככים, כ- 15 דקות.
מוסיפים לתבנית את השעועית, הפטרוזיליה והמים ומתבלים במלח. מערבבים ואופים 30 דקות.
מוסיפים לתבנית את העגבניות המרוסקות, מלח ואורגנו, מערבבים ואופים עוד 50-60 דקות עד שהשעועית רכה והרוטב מצטמצם ומסמיך.
לפני ההגשה מזלפים עוד שמן זית. ניתן גם לפזר פטרוזיליה קצוצה טרייה.

1

2

3

4

6

7

11

10

12

13

15

17

18

מודעות פרסומת