IMG_6385

סופגניות סיידר פופולריות למדי בארה"ב בתקופת הסתיו ומזמן רציתי לנסות ולהכינן. חנוכה נראה כמו הזדמנות נאותה לכך, אבל כשהתחלתי לחפש מתכונים גיליתי שרובם כרוכים בהתפחות ו/או רידודים וקורצנים, ולמען האמת, התעצלתי. אז החלטתי לבחור בדרך הקלה יותר ולקחת את המתכון הכה ישראלי של סופגניות אשל מהירות ולהפוך אותו לסופגניות סיידר מהירות. המתכון יניב כתריסר סופגניות קטנות.

2 כוסות מיץ תפוחים טבעי (לא מרכז!). במרכולים ניתן להשיג את מיץ התפוחים הטבעי של קשת שמתאים לעניין
½1 כוסות קמח
½1 כפיות אבקת אפיה
½ מיכל שמנת חמוצה (או אשל)
1 ביצה
1-2 כפות סוכר
½ כפית קינמון
כף וודקה, רום או קלוודוס
שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
¼ כוס סוכר
½ כפית קינמון
הכנה:
ראשית כל, יש לצמצם את מיץ התפוחים. יוצקים אותו לסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהמיץ מצטמצם לכמות של חצי כוס.
לאחר מכן, מערבבים יחד את כל חומרי הסופגניות.
מחממים בסיר גדול את השמן לטמפרטורה של 170°-180°. אם יש לכם כף עוגיות/גלידה קפיצית קטנה, משתמשים בה כדי ליצור סופגניות ולהכניסן לשמן. אם לא, בעזרת שתי כפיות מנטפים מהתערובת לשמן. מטגנים להזהבה משני הצדדים.
חשוב שלא להכניס יותר מדי סופגניות לשמן, כדי שהטמפרטורה שלו לא תרד מדי. מצד שני, אם אתם רואים שהטמפרטורה מטפסת, זה הזמן להוסיף עוד כמה סופגניות לסיר.
בינתיים מערבבים יחד את חומרי הציפוי.
אחרי שהסופגניות מוכנות, מוציאים אותן, סופגים מהן את השמן בעזרת נייר מגבת ומייד לאחר מכן מגלגלים אותן בציפוי הסוכר והקינמון.

מודעות פרסומת