02.21

אוקיי, זה לא באמת קונסומה, זה מרק צח, אבל ההבדל ביניהם לא כזה גדול וקונסומה נשמע הרבה יותר אלגנטי. אבל לא משנה איך תקראו לו, מדובר במרק מעולה, שיתמודד בכבוד מול כל מרקי העוף שבעולם ויוכל להם. המתכון מבוסס על המתכון לציר הפטריות מהמטבח הצמחוני של על השולחן. ומכיוון שכל מרק צריך איזושהי תוספת, הכנתי לכבודו כיסונים ממולאים בערמונים ופטריות לפי מתכון של מיכל וקסמן, אבל תוכלו להרעיף עליו כל תוספת שמצוותים בדרך כלל למרק עוף – אטריות, קניידלך, וכד'.

4-5 מנות
למרק:
25-50 גר' פטריות פורצ'יני מיובשות
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ גס
2 גזרים קצוצים גס
250 גר' פטריות שמפיניון פרוסות
2 שיני שום קצוצות גס
3 ענפי טימין
10 ענפי פטרוזיליה
2 כפיות מלח

לבצק הכיסונים (15-20):
1 כוס קמח רגיל
¼ כוס מים רותחים
2 כפות מים פושרים
½ כף שמן
½ כפית מלח

למלית:
250 גר' פטריות קצוצות
100 גר' ערמונים
1 בצל קצוץ
שמן זית
מלח
הכנה:
המרק:
משרים את הפורצ'יני בחצי ליטר מים רותחים למשך חצי שעה.
מטגנים בשמן את הבצל והגזר להזהבה.
מוסיפים את הפורצ'יני עם רוב מי ההשריה – יש להיפטר מהמים בתחתית שבהם יש משקעי חול, את שאר המצרכים ושני ליטר מים. מבשלים על אש קטנה במשך שעה.
מסננים את המרק ושומרים את הנוזל.

המלית:
מטגנים את הבצל להשחמה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות מצטמקות מאוד. מוסיפים את הערמונים והמלח וטוחנים. מקררים.

הבצק:
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד וחלק. אם צריך, מוסיפים ממש מעט מים. מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד על משטח מקומח קלות. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול בצק. מרטיבים את שולי העיגולים במים בעזרת האצבע, מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים היטב את הקצוות. שומרים את הכיסונים המוכנים מתחת לניילון נצמד או לנייר אפיה, כדי שלא יתייבשו.
מרתיחים מים בסיר גדול ורחב עם מעט מלח. מכניסים חצי מכמות הכיסונים ומערבבים, על מנת שלא יידבקו. מבשלים את הכיסונים כחמש דקות, עד שצבע הבצק הופך ללבן יותר וניתן לראות מבעדו את המילוי. אפשר גם לטעום אחד כדי לוודא שהם מוכנים.
מוציאים את הכיסונים ומעבירים לצלחות המרק. לאחר שהמים רתחו בשנית, מבשלים את יתרת הכיסונים. יוצקים מעליהם את המרק ומגישים.

* לא ניסיתי, אבל וקסמן אומרת שניתן להכין את הכיסונים מראש ולהקפיא אותם, כל עוד מקפידים לשים בין השכבות נייר אפיה או שקיות ניילון נקיות. אין צורך להפשיר, רק להשליך אותם לסיר המים הרותחים הישר מהמקפיא, אבל להוסיף עוד דקה או שתיים לזמן הבישול.

מודעות פרסומת