באן מי

פעם קניתי בקמפוס סנדוויץ באן מי טבעוני שהיה טעים כשם שהיה יקר (תשעה דולר לסנדוויץ' קטנטן? האבנט דה ג'ואיש פיפל סאפרד אינף?). כהרגלי בקודש, חיפשתי איך להכין את השלמות הזו במטבחי הקט. מצאתי מתכון של רותי רוסו, שיניתי, התאמתי, הוספתי סרירצ'ה וטאדאם!

החומרים לשלושה סנדוויצ'ים:
3 באגטים קטנים או אחד גדול חתוך לשלושה חלקים
קוביית טופו, פרוסה לתשע פרוסות שוות
3 כפות שמן שומשום
½ כוס רוטב טריאקי או ½ כוס סויה + 4-5 כפות סוכר חום
2-3 גזרים פרוסים לרצועות דקות באמצעות קולפן
½ כוס חומץ אורז
¼ כוס סוכר
עלים מכחצי צרור כוסברה
2-3 אבוקדו בשלים
סרירצ'ה ומיונז/סוינז
הכנה:
מערבבים בקערה רחבה את הטריאקי ושמן השומשום. מכניסים את פרוסות הטופו ומשרים אותן ל- 20-30 דקות, כשמדי פעם הופכים אותן בקערה.
מערבבים בקערה את החומץ והסוכר. מוסיפים את הגזר ויוצקים מעליו מים עד לכיסוי. מבשלים במיקרו כשתי דקות בעוצמה חזקה.
מחממים מחבת גדולה ומברישים אותה במעט שמן. צולים את פרוסות הטופו משני הצדדים.
חוצים את הבגט כמעט עד הסוף, כך ששני החצאים יישארו מחוברים זה לזה. מרוקנים מעט את התוך.
מורחים כל בגט במעט מיונז או סוינז ומזלפים מעל סרירצ'ה.
מניחים מעל את הטופו, עליו את הגזר, האבוקדו ומעל את הכוסברה, סוגרים את הבגט וחותכים אותו לרוחב.

* במתכון של רוסו יש יותר מרכיבים, אבל אני בחרתי בגישה מצמצמת. אם אתם רוצים, אפשר להוסיף לסנדוויץ פרוסות מלפפון. אפשר גם לבשל יחד עם הגזר (או במקום) קולרבי ו/או צנוניות.

* אם אין לכם קולפן, או אם בטעות דרכתם על הקולפן המעולה שקניתם באתונה ושירת אתכם נאמנה בשלוש יבשות ושברתם אותו, אפשר לחתוך את הגזר לפרוסות דקות ככל האפשר. אבל עדיף קולפן.

בן מי 2