סלט דלורית

הרבה זמן רציתי להכין את הסלט המעולה הזה של אורנה ואלה, אבל איכשהו לא יצא, עד שבמקרה נותרו לי שאריות של טימין ורוזמרין ממשהו אחר שבישלתי והחלטתי שהגיע הזמן. למרבה הצער, הלכתי לסופר יום לפני סופת השלגים הגדולה של 2016 ובסופר היו המוני אנשים שפשוט רוקנו את המדפים. באיזור העגבניות היתה קופסא אחת ויחידה וזה היה המצב גם בגזרת הטופו. דלוריות בכלל לא היו. מצד שני (ומשום מה), היו המון ענבים. אז קניתי מה שהיה ובשישי בבוקר, תוך שאני מסרבת פקודה מפורשת של האחיינית שלי לצאת החוצה ולבנות איש שלג על פי מפרט ספציפי שכולל גזר ותשעה אגוזים צבועים בשחור, פילסתי את דרכי למכולת שמול הבית שלי והשלמתי קניות, כולל דלורית. ויאדה יאדה יאדה – סלט!

לדלורית:
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות של 1-2 ס"מ
שמן זית
מלח ופלפל
לעשבי התיבול:
1/3 כוס שמן זית
4 כפות טימין קצוץ
1 כף רוזמרין קצוץ
2 כוסות בצל ירוק פרוס (רק החלק הירוק)
להגשה:
אורז מבושל משתי כוסות אורז יבש, רצוי בסמטי או יסמין
1-2 לימונים פרסיים טחונים
כ- 150 גר' פטה מפוררת או בקוביות קטנות
הכנה:
מעבירים את הדלורית לתבנית, מוסיפים את שמן הזית והתבלינים, מערבבים היטב כדי שכולה תהיה מצופה בשמן. מכסים בנייר כסף ואופים כחצי שעה ב- 200°. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20-30 דקות עד שהדלורית רכה ושחומה.
מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את עשבי התיבול ומטגנים 1-2 דקות תוך ערבוב.
שמים את האורז בצלחת הגשה או בקערה. מניחים מעליו את הדלורית ויוצקים עליה את עשבי התיבול, כולל השמן שנותר במחבת. מפזרים את הלימון הפרסי הטחון ומערבבים בעדינות. מוסיפים מעל את הפטה.
מגישים בטמפרטורת החדר.

* במתכון המקורי יש גם אורגנו, אבל לטעמי עדיף בלעדיו.
** בתמונה למעלה הסלט לא מעורבב מהסיבה הפשוטה שכמה שהוא טעים, ככה הוא לא פוטוגני אחרי ערבוב. מצ"ב exhibit A:

סלט דלוריתת

מודעות פרסומת