מאפה שמנת ובצלל

בייקון, כך מספרים לי רבים מחברי, הוא מאכל האלים. אין כמו בייקון. בייקון בייקון בייקון. מכיוון שהפכתי צמחונית בגיל שתים עשרה וחצי, מעולם לא יצא לי לטעום בייקון. הכי קרוב שהגעתי לזה היה בבית קפה צמחוני באמריקה, שבו הזמנתי פנקייק לארוחת בוקר ומכיוון שראיתי שיש להם גם פייקון בייקון, אמרתי שיאללה, ננסה. הגיע, טעמתי, בסדר, אבל אני הרי לא באמת יודעת למה לצפות, אז ביקשתי מטים שיטעם ויגיד לי אם זה דומה. הוא טעם, פניו הרצינו, והוא אמר לי "א', ממש לא. ב', אני לא חושב שאי פעם אסלח לך על שגרמת לי להכניס את זה לפה שלי". בקיצור, אין לי מושג במחלקת הבייקון. אבל מה לעשות שבספר של אורנה ואלה יש מתכון שנראה ממש מוצלח למאפה בייקון ושמנת? פשוט מחליפים את הבייקון בתועפות בצל מטוגן ושחום. המאפה הזה – הוא לא לגמרי פשטידה אבל הוא גם לא לחם – פשוט מעולה והבצק שלו קל ונוח לעבודה. הראו לי מישהו שזה לא ימצא חן בעיניו, ואני אראה לכם מישהו ללא חוש טעם.

לתבנית בגודל 30*40 ס"מ
לבצק:
2 כפיות שמרים יבשים (הן מציינות שזה 7.5 גר'. אני השתמשתי בשקיק שמרים יבשים ששוקל 9 גר')
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב פושר
כפית סוכר
½2 כוסות (350 גר') קמח
½3 כפות שמן צמחי
ביצה + חלמון
כפית מלח
לציפוי:
4-5 בצלים קצוצים דק
שמן לטיגון (או אם אתם במוד של תמות נפשי וגו' – חמאה)
250 מ"ל שמנת מתוקה
½1 מיכלי (300 מ"ל) שמנת חמוצה
2 חלמונים
מלח
150-200 גר' קשקוול מגוררת
הכנה:
מטגנים את הבצלים להזהבה עמוקה. מוסיפים כ- ½ כפית מלח, מערבבים ושמים בצד.
מערבבים בקערה את השמרים, הסוכר, החלב וחצי כוס מהקמח ומחכים 10 דקות. מוסיפים את יתרת חומרי הבצק ולשים כ- 10 דקות לבצק אחיד, גמיש ומעט קשה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה.
בינתיים מערבבים את השמנת המתוקה, השמנת החמוצה, החלמונים וכ- ½ כפית מלח.
משמנים את התבנית. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לגודל התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתיתה. מחוררים את הבצק בכמה מקומות במזלג.
מניחים מעל הבצק את הבצל המטוגן בשכבה אחידה, מפזרים מעליו את הגבינה ומעל הכל יוצקים את תערובת השמנת.
אופים כחצי שעה ב- 180° עד שפני המאפה שחומים.

IMG_3928

מודעות פרסומת