001.1

כן, כן, עוגיות ביסלי. עם שוקולד. שככה יהיה לי טוב.
שילוב של מתוק ומלוח מאוד פופולרי היום, ע"ע בייגלה ושוקולד או קרמל מלוח, אבל אני, הרבה שנים לפני שזה היה טרנדי, חיבבתי מאוד את השילוב בין ביסלי גריל ושוקולד חלב. אני לא אומרת שאני נביאה, כי זה לא שהתייצבתי מדי שבוע באיזושהי כיכר שוק הומה ונאמתי על כך להמונים, כך שאולי המונח "בעלת חזון" יותר יתאים פה. עם זאת, למרות חיבתי לשילוב הנ"ל, מעולם לא חשבתי לקחת את זה צעד אחד קדימה, עד שגל מפתיתים פרסם מתכון לעוגיות שקדי מרק ושוקולד לבן ופתאום נדלקה לי נורה ענקית מעל הראש. לקח הרבה זמן עד שיצא לי להכין אותן, משום שבניגוד לבמבה, שאותה אני מוצאת לעתים בסופרמרקטים, לא ניתן להשיג פה ביסלי, ואין לי שום כוונה לשלם את המחירים המופקעים שרוצים עבורו באמזון. אבל לפני כשבוע נסעתי למרכז מסחרי כלשהו וראיתי שפתחו שם סופרמרקט של רשת שמעולם לא שמעתי עליה, אז נכנסתי לבדוק מה קורה. ומה שקורה, זה שיש להם ביסלי!
הכנתי את העוגיות והן מצאו חן בעיני מאוד, למרות שהייתי מעדיפה נוכחות יותר מסיבית של הביסלי. נראה לי שבפעם הבאה אנסה להחליף את מחצית משיבולת השועל בתוספת של ביסלי, אבל מכיוון שכדי להגיע לסופר הזה צריך לצאת למיני מסע כומתה שכולל שני אוטובוסים שתדירותם לא גבוהה פלוס צעדה, זה כנראה יחכה. אם וכאשר אכין אותן שוב בגירסת הפרימיום – אני מבטיחה לעדכן.

100 גרם חמאה רכה
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
50 גרם (3 כפות) סוכר חום
ביצה (או חצי בננה מרוסקת, ואז הייתי מפחיתה מעט מכמות הסוכר)
140 גרם (1 כוס) קמח
50 גרם (חצי כוס) שיבולת שועל מלאה (לא קוואקר)
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
70 גרם ביסלי גריל (שקית קטנה) מרוסק לחתיכות קטנות
100 גרם שוקולד חלב (או מריר) קצוץ
הכנה:
מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים את הביצה או הבננה ומערבלים להטמעה.
מערבבים בקערה אחרת את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפיה והסודה לשתיה, מוסיפים לתערובת החמאה ומערבבים רק עד שהחומרים היבשים נבלעים. מוסיפים את השוקולד וחצי מכמות הביסלי, מערבבים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
יוצרים מהבצק גלילים בקוטר של 3 ס"מ, עוטפים אותם בניילון נצמד ומכניסים לפריזר לשעה.
פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי של 1 ס"מ. ממלאים צלחת ביתרת הביסלי ולוחצים כל עוגיה לתוך פירורי הביסלי (רק מצד אחד). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של כמה ס"מ. אופים ב- 170° כ- 10-15 דקות, להזהבה והתייצבות.